המצרכים:
220 גר' סוכר
5 תפוחים מסוג גרנד סמיט
כוס מים
כפית קינמון טחון
3 כפיות גדושות דבש טעמן
בצק עלים
הוראות הכנה:
- בסיר על האש ממיסים 220 גר' סוכר לקרמל בגוון דבש כהה מעט. שמים את הסוכר ולא מערבבים, מידי פעם אפשר להזיז מצד לצד בעזרת כף מעץ. עדיף לשפוך חצי מכמות הסוכר, לחכות שתימס מעט לקרמל ואז לשפוך את החצי הנותר.
- שופכים את הקרמל הנוזלי לתבנית (מתאים לקוטר 22 ס"מ) ומקררים.
- לקרמל שנשאר בסיר מוסיפים כוס מים, כפית קינמון, ו-3 כפיות גדושות דבש טעמן. מביאים לרתיחה.
- בינתיים מקלפים 5 תפוחים גרנד סמיט. חותכים כל תפוח ל-4 ומוסיפים לסיר.
- כשהנוזל בסיר רותח מנמיכים אש ומבשלים עוד כ-10 דקות. מורידים מהאש ומקררים.
- מסדרים את התפוחים מעל הקרמל שהתקשה ומוסיפים מעליהם כמה כפות מהנוזלים.
- חותכים בצק עלים בגודל התבנית, מצמידים מעל התפוחים, מהדקים ומחוררים את הבצק מעט בעזרת מזלג.
- מעבירים למשך שעה למקפיא.
- בינתיים מחממים תנור לחום 180 מעלות
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ואופים למשך כשעה עד להזהבה יפה.
- כשהעוגה מתקררת מעט הופכים אותה בזהירות על צלחת הגשה יפה ופורסים פרוסות נאות.
- מומלץ להגיש ליד גלידת וניל
בתאבון 🙂
♥ המתכון של חני פיין ♥